5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari Simple Enak

Advertisement

keksimple.com – 5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari ada banyak sekali rupa kuih, berikut ini salah satunya , mari kita simak resep 5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari ini, dan jangan lupa di cuba ya bunda., berikut adalah resepi kek yang kita kongsikan dengan mudah simple, semoga bisa di coba di dapurnya, postingan yang sudah kita kumpulkan berdasarkan sumber yang dapat dipercaya yumy dan lezat

Senarai resipi masakan yang mudah atau Nota-nota yang praktikal dan sedap ia adalah wajib kepada ibu-ibu di rumah supaya tidak ada kekeliruan itu sanggup masak apa-apa. Jika anda seorang surirumah, malah seorang pekerja pejabat, sesungguhnya anda perlu bersusah-payah jika perlu memasak untuk keluarga setiap hari. 
5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari
5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari

Tetapi jangan bimbang kerana resepi Chef akan menunjukkan resepi memasak yang mudah dan praktikal untuk anda yang tidak mempunyai banyak masa untuk memasak.

5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari

1. Resepi terung Balado

Mendapat satu buah terung ungu yang anda boleh sukan dengan rasa yang baik-baik saja. Bumbunya hanya bawang, putih, lada cayenne, lada merah, tomato, garam dan gula. Terung Balado ini sedia untuk ditunjukkan kepada orang yang anda sayangi.

2. Resipi sayur Asem

Sayur asem tipikal Jawa Timur Indonesia ini sudah tentu tidak perogol yang tidak dikenali kepada anda, mudah dan bahan-bahan yang tidak sukar untuk diperoleh. Memasaknyapun adalah sangat praktikal.

3. Resipi udang goreng tepung

Makanan laut yang diproses satu ini adalah proses yang sangat mudah, anda perlu hanya 200 gram udang tanpa kepala dan guna bahan perasa. Udang goreng tepung yang siap dihidangkan di meja makan anda

4. Resipi sos tauhu telur

Dengan hanya dua telur dan dua hirisan tauhu anda boleh menghidangkan ini berguna. Tahu sos telur yang sesuai untuk dimakan bersama keluarga.

5. Resipi ayam goreng tepung mudah

Ayam
goreng adalah seared daging dengan tepung ditambah dengan pilahan
rempah, ideal anda berkhidmat pada jadual makan malam keluarga. Suami
tercinta dan peringkat akar umbi akan pasti suka.

Resepi mudah, nasib baik yang memasak di rumah, kami berharap anda dan keluarga suka dan masih mengikuti Chef resepi untuk memasak resipi lain mudah dan praktikal.

bagaimana simple je ya resepi 5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari yang saya kongsikan dan sampai jumpa lagi di resepi sedap dan enak seterusnya.

Demikian resepi 5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari yang bisa bunda try didapur, jangan lupa simak resepi yang lainnya di sini keksimple.com.

Populer di KekSimple.com

5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari Simple Enak | admin | 4.5