Resep Ayam Seraki Pedas asal Banten Simple Enak Lezat

Advertisement

keksimple.com – Resep Ayam Seraki Pedas asal Banten, berikut ini artikel receipt kek yang akan kita cuba bahas dengan simple, semoga bisa di coba dirumah, postingan yang sudah kita kumpulkan berdasarkan sumber yang bisa dipercaya enak dan lezat

Resipi Ayam Seraki Spicy dari Banten khas. hidangan yang kurang popular circumnavigating Indonesia, tetapi dalam lumana rantau ini cinta, bagaimana untuk membuat ia begitu mudah, asal-usul rempah dan bahan-bahan yang lengkap pasti jadi dan buruk.

masakan tradisional turun-temurun namnya seraki ayam yang sedia ada, yang tahu apa makna seraki ini, hidangan ini khusus datang dari wilayah Banten, namun rasa yang sangat baik dan jika anda melihat proses memasak hidangan ini tidak begitu keras , perasa untuk mengolahnyapun agak standard, jika tidak percaya sila hanya ambil perhatian yang berikut supaya anda boleh terus mengamalkan bagaimana untuk membuat ayam Seraki ini sekarang. oh ya sebelum ada resipi ayam fillet manis dan masam rasa yang baik.

 Resipi Ayam Seraki "height=" 170 "src=" https://2.bp.blogspot.com/-ClnS2D3tuYU/UlQ2_pRDSVI/AAAAAAAADGA/w3MXvUTgjKE/s320/0.jpg "title=" Resipi Ayam Seraki "lebar="320" /> </d /><p> Resipi Ayam Seraki</p><p>Bahan-bahan utama:</p><ul><li> 1 ekor ayam</li><li> 3 batang serai, bahagian putih, dihancurkan</li><li> 3 cm lengkuas, diketuk</li><li> satu mata asam jawa</li><li> 1 liter air</li></ul><p>Puri ayam perasa seraki</p><ul><li> 10 bawang merah</li><li> 5 ulas bawang putih</li><li> 4 cili merah kerinting</li><li> 5 keping lada cili merah</li><li> 2 cili merah</li><li> 5 biji walnut, dipanggang</li><li> 1 sudu teh garam</li><li> 1 sudu teh gula</li></ul><p>Bagaimana untuk membuat ayam rasa seraki Peda:</p><ol><li> – Pertama sekali membasuh ayam, parit, potong 8 keping.</li><li> – Kemudian Masak ayam bersama serai, lengkuas, asam jawa dan rempah Kandis.</li><li> – kemudian apabila ayam mendidih, mengurangkan haba.</li><li> – Kemudian Teruskan memasak sehingga ayam lembut dan masak. Keluarkan dan berkhidmat.</li></ol><p></p><blockquote class=

atau unik sihat tarikh resipi ayam

Kalu melihat bagaimana memasak adalah hampir seperti epilepsi rica rica ya, maka ia & # 39; s juga sos pedas dengan warna merah dengan cili merah dan lada tentu mantap mesti pedas. jika anda buff ini hidangan pedas sesuai untuk anda. Resipi Ayam Seraki Spicy dari Banten telah diselesaikan.

gimana mudah je kan receipt Resep Ayam Seraki Pedas asal Banten yang saya kongsikan dan sampai bertemu lagi di receipt sedap dan enak selanjutnya.

Itulah receipt Resep Ayam Seraki Pedas asal Banten yang bisa ibu praktikkan didapur, jangan lupa simak receipt lainnya di sini keksimple.com.

Populer di KekSimple.com

Resep Ayam Seraki Pedas asal Banten Simple Enak Lezat | admin | 4.5