Resepi Donut Terlajak Gebu (SbS) Simple Enak

Advertisement

keksimple.com – Resepi Donut Terlajak Gebu (SbS) ada banyak sekali rupa kek, ini salah satunya , mari kita bahas resepi Resepi Donut Terlajak Gebu (SbS) ini, dan jangan lupa di cuba ya bunda., ini artikel receipt kek yang kita kongsikan dengan mudah simple, semoga bisa di cuba dirumah, postingan yang telah kita kumpulkan berdasarkan sumber yang bisa dipercaya yumy dan lezat

Resepi Donut Terlajak Gebu | Saya nak kongsikan cara-cara nak buat donut yang sangat gebu & lembut.. Untuk makcik-makcik, kakak-kakak, adik-adik yang belum penah buat @ yang penah buat tapi tak jadi laa, keras laa.. Cuba resepi ni confirm jadi punyaa..

Cara buat ada pada setiap gambar.

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)…

Sumber : Sharmiza Zainizam

Campurkan sepeket yis (mauripan),  2 sudu besar gula, 2 sudu besar susu pekat bersama 1 cawan air suam.. biar sampai kembang macam dalam pic 2 ye..

Dalam bekas lain campurkan 4 cawan tepung gandum, 2 sudu besar [email protected], 2 sudu kecil serbuk penaik (baking powder) & 1 sudu kecil garam..

Ramas-ramas sampai jadi macam serbuk roti..

Lepas tu masukkan campuran yis tadi ke dalam tepung.. ust sebatikan je, x payah nak uli-uli na.. tutup bekas selama 1 jam na..

Lepas 1 jam doh akan kembang sekali ganda macam ni.. tumbuk-tumbuk untuk kuarkan angin.. Jangan risau, angin dia tak berbau..wakaka..

Bulat-bulatkan doh.. saya tekap pakai cawan je.. pastu buat lubang. 

Pakai manual ke. pakai acuan dia ke ikut lah..

Dah siap tekap semua doh terus goreng je… Goreng sampai kekuning-kuningan…

Dah siap goreng boleh la gaulkan donut dengan gula… Siapp!!

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi – resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Aneka Resepi Masakan

gimana simple je kan receipt Resepi Donut Terlajak Gebu (SbS) yang saya buat dan sampai bertemu lagi di receipt sedap dan enak seterusnya.

Itulah resep Resepi Donut Terlajak Gebu (SbS) yang bisa bunda try didapur, jangan lupa simak resep lainnya di keksimple.com.

Populer di KekSimple.com

Resepi Donut Terlajak Gebu (SbS) Simple Enak | admin | 4.5