Resepi Popia Kentang Bertelur (SbS) Simple Enak

Advertisement

keksimple.com – Resepi Popia Kentang Bertelur (SbS) ada banyak sekali jenis kuih, berikut ini salah satunya , mari kita simak resepi Resepi Popia Kentang Bertelur (SbS) ini, dan jangan lupa di cuba ya bunda., berikut artikel resepi kek yang kita kongsikan dengan sangat mudah, semoga bisa di cuba di dapurnya, postingan yang sudah kami kumpulkan berdasarkan sumber yang dapat dipercaya yumy dan lezat

Resepi Popia Kentang Bertelur | Assalamualaikum baru First time nak share resepi…  Popia Kentang bertelur nama di beri 

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)

Jom tengok cara buat, di bawah..

Rebus ubi kentang (sekati = 600gm) sehingga empuk

Buang kulit dan lenyek ubi sampai macam ni k.

Daun bawang/daun sup seikat, cabai merah sebiji dan bawang besar seulas di potong halus

Masukkan 5 biji telur dan garam secukup rasa gaul sehingga sebati…

Masukkan hirisan tadi dan gaulkan

So jadi mcm ni bila dah sebati

5/6 ulas bawang putih di tumbuk biar kasar jangan halus sangat.

Tumis bawang putih tadi.

Masukkan adunan tadi ke dalam tumisan bawang putih tadi kacau sehingga kentang dan telur masak di atas api yang perlahan ya takut hangit

Rupanya macam ni bila dah masak dan keluar bau yang menyelerakan

Inilah rupa inti kentang bertelur

Saya gunakan kulit popia.. 

Letak inti sesudu dan gulung ikut cara tersendiri ya.

Adunan tadi saya boleh dapat 27 biji popia kentang bertelur

Tadaaaa dah siap goreng

Inilah hasilnya apa lagi selamat menjamu selera..

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi – resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Aneka Resepi Masakan

bagaimana mudah je ya resepi Resepi Popia Kentang Bertelur (SbS) yang saya buat dan sampai jumpa lagi di resepi sedap dan enak selanjutnya.

Demikian resepi Resepi Popia Kentang Bertelur (SbS) yang bisa bunda coba didapur, jangan lupa baca resepi lainnya di sini keksimple.com.

Populer di KekSimple.com

Resepi Popia Kentang Bertelur (SbS) Simple Enak | admin | 4.5