Resepi Roti Goreng Inti Epal (SbS) Simple Enak

Advertisement

keksimple.com – Resepi Roti Goreng Inti Epal (SbS) banyak sekali jenis kek, ini salah satunya , mari kita bahas resep Resepi Roti Goreng Inti Epal (SbS) ini, dan jangan lupa di cuba ya bunda., berikut ini adalah resepi kek yang kita kongsikan dengan mudah simple, harapan bisa di coba di dapurnya, postingan yang telah kita kumpulkan berdasarkan sumber yang bisa dipercaya enak dan lezat


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)…

Sumber : Nina Aziz

Bahan-bahan:

✔️ roti – untuk kulit dia

Bahan inti:

✔️ epal hijau

✔️ majerin atau butter

✔️ lemon juice

✔️ brown sugar

✔️ cinnamon powder

✔️ tepung gandum

Gaulkan bahan inti sekali, sukatan, saya lebih ikut rasa lidah saya

Masak sekejap atas dapur, bagi air dia keluar.. 

Kalau rasa kuah dia tu pekat sangat, tambah air ikut kita suka

Hasil kejadian..

Leperkan roti, lipat dua, tekan dua sisi dia, buat mcm poket untuk isi inti dia. 

Selain roti untuk kulit tu boleh guna kulit pastri, roti pratha dan dough karipap..

Masukkan inti, lepas tu tekan lagii, bagi tutup poket dia

Hasilnya sebelum digoreng

Tadaa.. !!

Tips untuk roti tu tak berminyak, goreng dalam minyak yang panas

Semua suka sangat bila bawak ke Ofis.. 🙂

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi – resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Aneka Resepi Masakan

gimana simple je kan resepi Resepi Roti Goreng Inti Epal (SbS) yang saya buat dan sampai bertemu lagi di resepi sedap dan enak selanjutnya.

Itulah resep Resepi Roti Goreng Inti Epal (SbS) yang bisa bunda praktikkan dirumah, jangan lupa simak resep lainnya di keksimple.com.

Populer di KekSimple.com

Resepi Roti Goreng Inti Epal (SbS) Simple Enak | admin | 4.5