Resepi Unbake Cheese Leleh (SbS) Simple Enak

Advertisement

keksimple.com – Resepi Unbake Cheese Leleh (SbS) ada banyak sekali jenis kek, berikut ini salah satunya , mari kita bahas resepi Resepi Unbake Cheese Leleh (SbS) ini, dan jangan lupa di cuba ya bunda., ini adalah receipt kek yang akan kita cuba bahas dengan sangat mudah, kami berharap bunda bisa di coba dirumah, postingan yang telah keksimple.com kumpulkan berdasarkan sumber yang bisa dipercaya enak dan lezat

Resepi Unbake Cheese Leleh | Selamat pagi hehe.. bismillah.. jom mula kelas tutorial arini.. desert todays unbake cheese leleh.. pada yang tak ada oven dan tak ada pengukus.. 5 bahan anda boleh makan kek yang sedap nak buat jom cikedottt..

Cara buat ada pada setiap gambar

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)…

Sumber : FB  Azlina Ina

Resepi Unbake Cheese Leleh http://banyakresepi.blogspot.my/

Bahan-bahan:

1 peket biskut deluxe craker sayur-sayuran mesti jenama ini dan perasa macam ni baru sedap

1cawan susu cair nak sedap guna susu kotak ( kalau nak pekat sikit kurangkan 1/2 cawan je )

1/2 cawan susu pekat (nak manis lebih boleh tambah)

1 tiub 250g tatura cheese

1/4 cawan whipping cream dairy (kalau tiada tak mengapa tapi kek kurang umph)

Sedikit esen vanila

Caranya:

Masuk bahan cecair dulu baru masuk yang lain dalam blender dan blender sebati senang kan haha

Ok susun biskut ina guna bekas kek sebab orang order senang nak bawak

Tuang adunan cheese tadi memenuhi permukaan biskut

Susun lagi dan tekan-tekan sikit

Tuang lapisan seterusnya.. ulang smpai berapa lapisan yang dikehendaki sejuk kan semalaman dalam peti ais

Esok nak makan baru amik milo atau horlick tapiskan sekitar permukaan kek tadi

Macam ni..

Hiaskan

Potong.. wah cheese leleh yang sedap dan senang hehe

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi – resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Aneka Resepi Masakan

gimana mudah je ya receipt Resepi Unbake Cheese Leleh (SbS) yang saya buat dan sampai bertemu lagi di receipt sedap dan enak seterusnya.

Itulah resepi Resepi Unbake Cheese Leleh (SbS) yang bisa bunda try didapur, jangan lupa baca resepi yang lainnya di sini keksimple.com.

Populer di KekSimple.com

Resepi Unbake Cheese Leleh (SbS) Simple Enak | admin | 4.5